Miljöarbete

Att jobba mot en mer hållbar bransch är otroligt viktigt för oss på Ringens Varv. För att möjliggöra branschen tillväxt, är det avgörande att välja med miljö i åtanke. För att på så sätt skapa en schysst bransch, inte bara ur en miljösynpunkt utan även för medarbetare och konsumenter. Vi tar ansvar för miljön för att du som kund och båtägare, skall känna dig trygg i vetskapen om att du gör det rätta valet. För att säkerställa att du fattar det bästa beslutet för dig, miljön och din båt följer vi på Ringens Varv alla branschorganisationens miljörestriktioner och program.

Ringens Varv, för båtliv, nu och i framtiden.

Vår anläggning

För att bidra och visa vilken riktning branschen kommer gå har vi sedan år 2011 haft en spolplatteanläggning med tillhörande reningsanläggning. Genom att rena det smutsiga vattnet minimerar vi mängden tungmetaller som finns i bottenfärg, att nå havet. För att se till att minimera utsläppen använder vi oss av en elektrisk, hydrauliskt mobilkran. På så vis kan vi erbjuda lyft på upp till 40ton, utan någon större påverkan på närmiljö och natur.

Avfallshantering och Transport

På vår marina finns även en sugtömningsstation, för svartvatten. Vi för även ett samarbete med Sita Suez som hämtar vårt miljöfarligt avfall, så som olja och filter. Våran hjullastare har den nyaste tekniken gällande bränsleeffiektivet, har både katalysator och Euro 6 Adblue.

 

 

 

 

 

Vår anläggning

För att bidra och visa i vilken riktning branschen kommer gå har vi sedan år 2011 haft en spolplatteanläggning med tillhörande reningsanläggning. Genom att rena det smutsiga vattnet från båttvättar minimerar vi mängden tungmetaller som finns i bottenfärg, att nå havet. För att se till att minimera utsläppen använder vi oss av en elektriskt, hydrauliskt mobilkran. På så vis kan vi erbjuda lyft på upp till 40ton, utan någon större påverkan på närmiljö eller natur.

 

 

KONTAKT

Ringens Varv

Ringens Varv i Marstrand är ett reparationsvarv för fritidsbåtar, Volvo Penta Marincenter och auktoriserade för Yamaha. I vår marina finns båtplatser, lyftkran för riggning eller bottentvätt samt sugtömning. I vår butik finner du reservdelar och tillbehör för alla delar av båtlivet! Tillsammans med ett engagerat team erbjuder vi dig hjälp med regelbunden service, akutfall, reparationer, nyinstallationer och vinteruppställning. Här finns allt från kompetens och specialverktyg till reservdelar och råd. Vi har öppet året runt och hjälper dig när du behöver det!

Övrig information:

Volvo Penta Marincenter på Marstrand. Ditt fritidsbåtvarv med fullserviceupplägg för Volvo Penta och Yamaha.

Öppettider

Öppettider:
Vår hemsida är under ombyggnation. Den nya hemsidan kommer presenteras under sommaren 2024. Vi tackar för ert tålamod.
Mån-Tor 07.00-16.00
Fredag 08.00-13.00
Lunch 13.00-14.00
Lördag stängt
Söndag stängt

Varvet håller stängt 1/5 - 2024.
Vi är åter på plats 2/5 - 2024.

Varvet har öppet 9/5 07.00-13.00, stängt 10/5-2024

Varvet håller stängt 6/6 - 2024.
Telefon:
0303-604 25
Adress:
Lilla Varvsgatan 3, 442 66 Marstrand, Sverige
E-post:
info@ringensvarv.se
GPS:
57.88818589999999 , 11.588153899999952